No items found.

Godshuis De Mey Wachtebeke

Het voormalige Godshuis De Mey wordt omgevormd tot een innovatief woonproject met onder andere 31 wooneenheden, gemeenschappelijke ruimtes en tuinen. Dit project, ontwikkeld door ACASA en in samenwerking met Buyse Seghers Architecten, zal door groen voorzien worden door Buro Groen.

Het idee draait volledig rond het creëren van synergieën tussen het verleden en het heden. Het bouwplan omvat een brede U-vormige structuur, opgebouwd uit drie losstaande, maar onderling verbonden bouwvolumes, die samen een open binnenhof vormen. Samen met de kapel vormen deze volumes een herkenbaar ensemble, waardoor het oude Godshuis opnieuw in de schijnwerpers komt te staan als waardevol erfgoed in Wachtebeke.

De klemtoon ligt op gemeenschappelijke functies, met als doel compacter wonen. Bewoners krijgen toegang tot verschillende gemeenschappelijke ruimtes die de sociale interactie bevorderen, maar toch de rust en sereniteit van de oorspronkelijke kloostertuin terugbrengen naar de site. Privétuinen worden omzoomd door groen, waardoor privacy van de bewoners gegarandeerd wordt. Centraal wordt een open ruimte gecreëerd. De tuinen en hun directe omgeving worden op een logische en natuurlijke manier met elkaar verbonden. Stinzenvegetatie en extensieve grassen zullen het centrale plein sieren, terwijl de markante lindebomen voor het gebouw behouden blijven.

We kijken er naar uit om deze visie tot leven te brengen in het centrum van Wachtebeke!